Προϊόντα

  OMRON M2 BASIC ΜΠΡΑΤΣΟΥ

  OMRON M2 BASIC ΜΠΡΑΤΣΟΥ
  Κωδικός Προϊόντος: 141
  Ποσότητα: Καλάθι
  • OMRON M2 Basic, Ψηφιακό Υπεραυτόματο Πιεσόμετρο Μπράτσου - Η Νο1 επιλογή των ιατρών, με τις πλέον αξιόπιστες μετρήσεις, το καθιστά ως την καλύτερη επιλογή για την οικιακή σας χρήση.

   No1 σε πωλήσεις στην Ελλάδα & στον κόσμο!

    

   Ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της υπέρτασης

   Το OMRON M2 Basic είναι μια συμπαγής, πλήρως αυτόματη συσκευή παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης του αίματος, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας έτσι τα μέγιστα όσον αφορά την καταπολέμηση της υπέρτασης. Για εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη μέτρηση.

   Τοποθετείται επάνω στο μπράτσο σας. Σχεδιασμένο με γνώμονα τόσο την άνεση όσο και την ακρίβεια στις μετρήσεις από την πλέον εξειδικευμένη εταιρία του χώρου. Μετρά την πίεση του αίματος και τη συχνότητα του σφυγμού σας απλά και γρήγορα.

   Κάθε μέτρηση ενημερώνει για την μεγάλη & την μικρή πίεση, καθώς και για τους παλμούς. Η τελευταία μέτρηση αποθηκεύεται στη μνημή.

    

   Με σημαντικές Καινοτομίες & Τεχνολογίες, που κάνουν τη διαφορά:

   Με Τεχνολογία Intellisense: Η παντενταρισμένη τεχνολογία Intellisense επιτρέπει στο πιεσόμετρο να ανιχνεύει την πίεση κατά το φούσκωμα και έτσι φουσκώνει την περιχειρίδα μόνο μέχρι το επίπεδο που χρειάζεται, ούτε πολύ σφιχτά αλλά ούτε πολύ χαλαρά. Εξασφαλίζει έτσι μια γρήγορη, άνετη και απόλυτα αξιόπιστη προσωποποιημένη μέτρηση σε κάθε χρήστη.

    

   Χαρακτηριστικά:

   - Κλινικώς πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή (ESH), την Αμερικανική (ASH) & την Βρετανική Εταιρεία Υπέρτασης (BSH),

   - Με μεγάλη και ευδιάκριτη ψηφιακή οθόνη τριών ενδείξεων (μεγάλη & μικρή πίεση, παλμοί),

   - Με Μνήμη της τελευταίας μέτρησης,

   - Με ένδειξη στην οθόνη εάν το αποτέλεσμα της μέτρησης είναι εκτός των φυσιολογικών ορίων σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υπέρτασης,

   - Πολύ γρήγορη και ακριβής μέτρηση με τεχνολογία Intellisense,

   - Εύκολη χρήση με ένα κουμπί μόνο,

   - Μπαταρίας και ρεύματος (Ο μετασχηματιστής πωλείται ξεχωριστά),

   - Έως 300 μετρήσεις με ένα μόνο σετ 4 μπαταριών,

   - Με Πιστοποίηση Ποιότητας CE 0197 από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

    

    

   Όλα τα μοντέλα πιεσομέτρων διαθέτουν την αξεπέραστη Ιαπωνική τεχνολογία της OMRON. Οι αισθητήρες πίεσης (εγκέφαλος) των πιεσομέτρων είναι κατασκευασμένοι στην Ιαπωνία.

    

   Σημαντικό: Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την πίεση σας, όπως η σωματική κούραση, οι συναισθηματικές διακυμάνσεις, τα φάρμακα, το άγχος και για αυτό είναι σημαντικό να μετράτε την πίεση στην άνεση του σπιτιού σας. Η μέτρηση στο σπίτι, σας επιτρέπει να είστε σε μία πιο ήρεμη κατάσταση και να ελέγχετε την πίεση σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρακολουθώντας την πίεση σας στο σπίτι, παρέχετε στον ιατρό σας ένα αρχείο μετρήσεων που τον βοηθά να εκτιμήσει καλύτερα την αποτελεσματικότητα της αγωγής σας.

   Επίσης, πολλοί τύποι υπέρτασης μπορούν να εντοπιστούν μόνο όταν η μέτρηση της πίεσης γίνεται στο σπίτι:

   • Υπέρταση της λευκής μπλούζας: η πίεση είναι υψηλή στο ιατρείο και χαμηλότερη στο σπίτι

   • Συγκεκαλυμμένη υπέρταση: η πίεση είναι χαμηλή στο ιατρείο και υψηλότερη στο σπίτι

   Για τους παραπάνω λόγους, οι ιατροί συνιστούν την παρακολούθηση της πίεσης στο σπίτι από τον ασθενή, με ηλεκτρονικά πιεσόμετρα κλινικά πιστοποιημένης ακρίβειας.

    

   Όταν κάνουμε μετρήσεις της πίεσής μας, για να έχουμε σωστά και αξιόπιστα αποτελέσματα, είναι προτεινόμενο:

   - Nα μην έχουμε καταναλώσει καφέ την τελευταία ώρα,

   - Να μην έχουμε φάει, καπνίσει ή/και προβεί σε ‘δυναμικές’ ή/και επίπονες για τον οργανισμό δραστηριότητες (Άθληση κτλπ) τα τελευταία τουλάχιστον 30 λεπτά,

   - Να μην φοράμε τη δεδομένη στιγμή στενά ρούχα που πιέζουν τα άκρα μας,

   - Να μην έχουμε καταναλώσει διεγερτικά σκευάσματα τις τελευταίες ώρες, καθώς &

   - Να μην είμαστε σε κατάσταση άγχους, στρες ή πόνου τη δεδομένη στιγμή.

    

   Συσκευασία: 1 συσκευή OMRON M2 Basic, 1 κυλινδρική περιχειρίδα διαμέτρου 22 - 32 εκατοστών (μεγέθους Medium), 4 μπαταρίες 1.5V μεγέθους AAA, Φυλλάδιο με Οδηγίες Χρήσεως  

   Τύπος Τροφοδοσίας:

   1. Μέσω του AC Μετασχηματιστή OMRON (Δεν Περιλαμβάνεται στη συσκευασία), ή

   2. DC 6V, με 4 μπαταρίες 1.5V, μεγέθους AAA (Συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία).

    

   (Επιπλέον Χρήσιμες Πληροφορίες:

   - Τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μετράνε την πίεση χρησιμοποιώντας την οσιλομετρική μέθοδο. Με την οσιλομετρική μέθοδο, μετράτε το μέγεθος της δόνησης που προκαλεί το αίμα καθώς κυλά μέσα στις αρτηρίες. Η μέτρηση της δόνησης αυτής κατόπιν μετατρέπεται μέσω ενός αλγορίθμου του πιεσομέτρου σε αριθμούς (π.χ. 120/80) και απεικονίζεται στην ψηφιακή οθόνη.

   Για να είναι ακριβή τα αποτελέσματα της μέτρησης με αυτήν τη μέθοδο απαιτείται το πιεσόμετρο που χρησιμοποιείται να είναι κλινικά πιστοποιημένο για την ακρίβειά του.

   Όλα τα πιεσόμετρα OMRON έχουν αυστηρές προδιαγραφές ακριβείας. Αυτές είναι σύμφωνες ή υπερβαίνουν τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 93/42/EEC (Οδηγία για τις Ιατρικές Συσκευές), και το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ1060.

   Όλα τα πιεσόμετρα OMRON είναι κλινικά πιστοποιημένα και εγκεκριμένα για την ακρίβεια και αξιοπιστία τους από διεθνώς καταξιωμένους φορείς υγείας.

   Μετρώντας την πίεση σας με ένα OMRON, μπορείτε να νιώσετε ασφαλείς!

   - Η επιλογή μεταξύ πιεσομέτρου μπράτσου ή καρπού είναι συνήθως θέμα προσωπικό. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ως πλεονέκτημα το μικρό μέγεθος ενός πιεσομέτρου καρπού ενώ άλλοι προτιμούν τα μεγαλύτερα κουμπιά και τη μεγαλύτερη οθόνη των πιεσομέτρων μπράτσου. Και οι δύο τύποι πιεσομέτρων της OMRON, έχουν ακριβώς τις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές ακριβείας.

   - Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο για εσάς μέγεθος περιβραχιονίου για να έχετε ακριβή αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε το πιεσόμετρό σας. Εάν χρησιμοποιείτε ακατάλληλο μέγεθος περιβραχιονίου, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανακριβή και/ή το περιβραχιόνιο να χαλάσει.

   Για να καθορίσετε το κατάλληλο μέγεθος περιβραχιονίου, πρέπει να μετρήσετε την περίμετρο του μπράτσου σας. Θα πρέπει περιοδικά να ξαναμετράτε το μέγεθος του μπράτσου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο όταν έχετε οριακό μέγεθος μπράτσου ή όταν έχετε πάρει ή χάσει κιλά.

   Για να μετρήσετε το μέγεθος του μπράτσου σας, χρησιμοποιήστε μία μεζούρα και τοποθετήστε τη στη μέση της απόστασης μεταξύ του αγκώνα και του ώμου σας, γύρω από το μπράτσο σας. Τυλίξτε σε ευθεία γραμμή τη μεζούρα γύρω από το μπράτσο σας. Σημειώστε το αποτέλεσμα της μέτρησης και επιλέξτε το κατάλληλο περιβραχιόνιο.

   Μεγέθη περιβραχιονίου:

   Μικρό περιβραχιόνιο - μέγεθος μπράτσου 17-22 εκ.

   Μεσαίο περιβραχιόνιο – μέγεθος μπράτσου 22-32 εκ.

   Μεσαίο - Μεγάλο περιβραχιόνιο - μέγεθος μπράτσου 22-42 εκ.

   - Παρόλο που προτείνεται να χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι για να μετρήσετε την πίεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το δεξί. Στα πιεσόμετρα μπράτσου, όταν χρησιμοποιείτε το δεξί σας μπράτσο, ο σωλήνας αέρα του περιβραχιονίου θα πρέπει να είναι πλευρικά του αγκώνα σας και σε ευθεία γραμμή με την αριστερή πλευρά της παλάμης σας (η οποία είναι στραμμένη προς τα πάνω). Προσέξτε να μην πιέζετε με τον αγκώνα σας το σωλήνα αέρα κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Το κάτω μέρος του περιβραχιονίου θα πρέπει να είναι 1-2 εκ. πιο πάνω από τον αγκώνα. Εφαρμόστε καλά το περιβραχιόνιο, αλλά όχι πολύ σφιχτά. Εάν το περιβραχιόνιο είναι πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ακριβές. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

   - Οι τιμές των αποτελεσμάτων διαφέρουν μεταξύ μέτρησης στο δεξί και στο αριστερό χέρι. Ο μέσος όρος της διαφοράς στα περισσότερα άτομα είναι συνήθως μέχρι 10 mm Hg (χιλιοστά στήλης υδραργύρου). Ο χρήστης πρέπει να συμβουλευτεί τον ιατρό του πριν χρησιμοποιήσει το δεξί του χέρι για να μετρήσει την πίεση. Το περιβραχιόνιο είναι σχεδιασμένο κυρίως για χρήση στο αριστερό χέρι. Όλες οι πιστοποιήσεις ακριβείας του προϊόντος έχουν γίνει με χρήση του αριστερού χεριού.

   - Τα πιεσόμετρα OMRON δεν έχουν σχεδιαστεί για χρήση κατά τη διάρκεια άσκησης ή δραστηριότητας. Σας προτείνουμε να αποφεύγετε να τρώτε, να καπνίζετε ή να αθλείστε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη μέτρηση.

   - Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν στα πιεσόμετρα OMRON. Τα πιεσόμετρα OMRON έχουν σχεδ&am