Η Λυσίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ. Οι γιατροί πολύ συχνά προτείνουν αυτό το αμινοξύ σε περιόδους κρυολογήματοςγιατί φαίνεται ότι εμποδίζει την αντιγραφή του ιού του Απλού Έρπητα (Τύπος I).
- Καθώς είναι άφθονο κυρίως στις ζωικές τροφές παρατηρείται έλλειψη κυρίως στους φυτοφάγους.
- Τα απαραίτητα αμινοξέα, συχνά μετουσιώνονται με το μαγείρεμα.
- Μπορεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στους χορτοφάγους και σ’ αυτούς που δεν λαμβάνουν καθόλου ζωικές και γαλακτοκομικές τροφές.
- Παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του κολλαγόνου μαζί με την προλίνη, την γλυκίνη, την Βιταμίνη C και τον χαλκό.
- Δρα ανταγωνιστικά στην αργινίνη για να αναστέλλει την αντιγραφή του ιού.
- Η Λυσίνη αυξάνει την βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου.
Δοσολογια:
- 1 με 2 ταμπλέτες την μέρα, μαζί με χυμό ή νερό παρά με γάλα.
- Τα αμινοξέα έχουν καλύτερη απορρόφηση όταν λαμβάνονται μισή ώρα πριν το φαγητό ή τον ύπνο.
Κάθε ταμπλέτα αποδίδει: L-Lysine (Hydrochloride) 500mg